Lista e personave pjesmarrës të mundshëm

KUVENDI  MBARËRKOMBËTAR “VAZHDIMËSIA HISTORIKO-GJUHËSORE DHE ETNOKULTURORE E SHQIPTARËVE” Tiranë, 09-11 Maj, 2018 Muzeu Kombëtar (Draft) Ideja: T’u kthejmë shqiptarëve, ç’u kanë marrë shqiptarëve Organizatorët: Shoqata “ALEANCA QYTETARE PËR MBROJTJEN E VLERAVE KOMBËTARE”, Shoqata: “ILIRICUM SACRUM’ “IMAZHI SHQIPTAR” Shoqata QENDRA KËRKIMORE SHKENCORE – G & G GROUP Ministritë e Kulturës (Shqipëri, Kosovë, Maqedoni), Me mbështetje të: …

Pse duhet Kuvendi

Ai popull që nuk njeh të shkuarën e tij ngelet fëmije nga ment. KUVEND NKOMBËTAR “VAZHDIMËSIA HISTORIKO-GJUHËSORE DHE ETNOKULTURORE E SHQIPTARËVE PËRMES MIJËVJEÇARËVE„ TIRANË, 09-11 MAJ, 2019, MUZEU KOMBËTAR Qarkullori i parë Qëllimi: “Rritja e vetëdijes së shqiptarëve mbi rëndësinë e njohjes së lidhjeve të historisë së tyre me kulturat e antikitetit“ Ideja: “Në kërkim…

Proces verbali i mbledhjes së parë të grupit organizativ

Shoqata “ALEANCA QYTETARE PËR MBROJTJEN E VLERAVE KOMBËTARE”, Shoqata: “ILIRICUM SACRUM’ Shoqata “IMAZHI SHQIPTAR” Shoqata “VLERAT SHQIPTARE” QENDRA KËRKIMORE SHKENCORE – G & G GROUP Organizojnë: KUVENDIN MBARËKOMBËTAR “VAZHDIMËSIA HISTORIKO-GJUHËSORE DHE ETNOKULTURORE E SHQIPTARËVE” Tiranë, 09-11 Maj, 2019, Muzeu Kombëtar Proces Verbali

Blloqe guri me kende trapezoidale

jQuery(document).ready(function ($) { if( typeof jQuery('.ult-carousel-163469286262c4e02fb5ed6').slick == "function"){ $('.ult-carousel-163469286262c4e02fb5ed6').slick({dots: true,autoplaySpeed: 5000,speed: 300,infinite: false,arrows: true,nextArrow: '',prevArrow: '',slidesToScroll:3,slidesToShow:3,swipe: true,draggable: true,touchMove: true,pauseOnHover: true,responsive: [ { breakpoint: 1025, settings: { slidesToShow: 3, slidesToScroll: 3, } }, { breakpoint: 769, settings: { slidesToShow: 1, slidesToScroll: 1 } }, { breakpoint: 481, settings: { slidesToShow: 1, slidesToScroll: 1 } } ],pauseOnDotsHover:…

Apollonia

Blloqe guri me kende trapezoidale Çdo gurë, murë apo dhe fije bari ka në përmbajtjen e saj prej origjinës deri në të tashmen gjithçka. Thjesht ne duhet ti kqyrim dhe kështu mundemi të lexojmë njëra pas tjetrës elementët multidimensional prej të cilave përbëhet guri, muri, fija e barit apo dhe gjithçka tjetër. Ju ftojmë ti…

Besimi hënor Mana

Zgjidhja më e keqe, qëndron pikërisht në fshehjen e historisë pas një strukture të ngritur tashmë, ku ajo bëhet objekt dhe mohohet si vlerë. Emmanuel Mounier Si përfundim : emri Mani i krahinës, në gadishullin e Peloponezit është formuar nga gjuha pellazgo-shqipe, si gjuhë e besimit të parë e njeriut europian , atij HËNOR dhe…

Perseu Niko Stillo

Vetëm nga një shqyrtim përralle nga trevat e Epirit gjetëm lidhjet e drejtpërdrejtja të mitologjisë së lashtë(pasqyruar në tablonë e famshme të Pier Maniar, sot në Muzeun e Luvrit, (Çlirimi i Andromedës, 1679) me: përmbatjen e përrallës epirote,të dhënë në formë vjershe, me emrat e personazheve të mitit me gjuhën shqipe, me pasqyrimin e këtyre emrave shqip në element e objekteve…

“SKËNDERBEU” Nën “Psikanalizën e Argumentit-fakt”

Bëjmë me dije se kjo metodikë merret me zbërthimin e një fakti  që ekziston jashtë inisiativave apo dë-shirave subjektive . Ky zbërthim argumenton arsyen e ekzistencës së faktit të perceptueshëm. Ja cilat janë Faktet që vijnë jashtë dëshirave tona mbi këtë figurë: Përkrenarja e tij dhe shpata që janë të depozituara Muzeun e histories së…