Pse u flijua Europa Pelazgjike?

EUROPA PELLAZGJIKE DHE FLIJIMI I SAJ “Europa Pellazgjike” u flijua në shek. 18-19. Lashtësia, ku gjetën burimin artet, shkenca, filozofia, format drejtuese të shtetit dhe lindën ideologjitë politike, ju atribuan tërësisht jugut të gadishullit ilirik, të emërtuar më vonë Greqia Antike. Nëse ne kërkojmë në legjendat e lashta, mitet historike apo shkrimet më të lashta…

Read more