Një mbishkrim dygjuhësh shqip dhe greqisht

Duke filluar me emrin grek DREJTËSI, dhe duke e konsideruar atë emër IVSTITIA, që na shfaqet më vonë në periudhën romake dhe duke qëndruar në kulturën helene mund ta identifikojmë këtë bust si perëndeshën, në një nga më të njohurat Themis, si Perëndeshën e Drejtësisë. Fusha: Gjuhësi Periudha : Antike Autori : Νίκος Στύλος Perkthyer…

Perseu Niko Stillo

Vetëm nga një shqyrtim përralle nga trevat e Epirit gjetëm lidhjet e drejtpërdrejtja të mitologjisë së lashtë(pasqyruar në tablonë e famshme të Pier Maniar, sot në Muzeun e Luvrit, (Çlirimi i Andromedës, 1679) me: përmbatjen e përrallës epirote,të dhënë në formë vjershe, me emrat e personazheve të mitit me gjuhën shqipe, me pasqyrimin e këtyre emrave shqip në element e objekteve…