Një mbishkrim dygjuhësh shqip dhe greqisht

Duke filluar me emrin grek DREJTËSI, dhe duke e konsideruar atë emër IVSTITIA, që na shfaqet më vonë në periudhën romake dhe duke qëndruar në kulturën helene mund ta identifikojmë këtë bust si perëndeshën, në një nga më të njohurat Themis, si Perëndeshën e Drejtësisë. Fusha: Gjuhësi Periudha : Antike Autori : Νίκος Στύλος Perkthyer…