Takimi i parë për “shqelmimin” e Kongresit të III-të Mbarëkombëtar për 125 vjetorin e Kongresit të Korelianos dhe 112 vjetorit të Kongresit të Manastirit.

  FONDACIONI AKADEMIA ALTERNATIVE SHKENCORE RRËNJËT TONA Organizojnë: KUVENDI i 3të NDËRKOMBËTAR   Me rastin e 125 vjetorit të Kongresit të Korelianos (Kalabri) dhe 112 vjetorit të Kongresit të Manastirit   Takimi i parë për “shqelmimin” e Kongresit të III-të Mbarëkombëtar për 125 vjetorin e Kongresit të Korelianos dhe 112 vjetorit të Kongresit të Manastirit.…

REFERATET DHE KUMTESAT E MBAJTURA NË KUVEND ME RASTIN E 100 VJETORIT TË KONGRESIT TË LUSHNJES – Dashamir URUÇI

JUSUF URUÇI-LUFTËTAR I SHQUAR PËR MBROJTJEN E KUFIJVE SHQIPTARË Dashamir URUÇI*   PËRMBLEDHJE Në letrën nr.40, të datës 22 qershor 1878 të konsullit austro-hungarez Lipch, dërguar ambasadorit të Austro-Hungarisë në Stamboll, kontit Zichy njoftohet për nisjen në Prizren të një grupi delegatësh, ku bëjnë pjesë edhe Jusuf Uruçi si deputet i Shqipërisë. Më 19 qershor…

REFERATET DHE KUMTESAT E MBAJTURA NË KUVEND ME RASTIN E 100 VJETORIT TË KONGRESIT TË LUSHNJES – Xhevair LLESHI

APOSTUJT E KUVENDIT TË LUSHNJËS Xhevair LLESHI *   PËRMBLEDHJE Pa Kuvendin e Lushnjës do të humbte si në shkretëtirë pavarësia e Shqipërisë, e arritur nëntë vjet para Ngjarjes së Madhe. Pa Kuvendin e Lushnjës pavarësia do të kish mbetur nën rrebeshet e tmerrshme të kohërave që siç kishin kaluar nëpër Luftën e Parë Botërore,…