REFERATET DHE KUMTESAT E MBAJTURA NË KUVEND ME RASTIN E 100 VJETORIT TË KONGRESIT TË LUSHNJES – Dr. Niko FERRO

PATRIOTIZMI I POPULLIT TË LUSHNJËS NË MBËSHTETJE TË KONGRESIT KOMBËTAR Dr. Niko FERRO*   PËRMBLEDHJE Po e nisim artikull tonë me disa pyetje. Si ishte atmosfera në qytet në kohën kur u zhvillua Kongresi Kombëtar në vitin 1920? A ka dëshmi për këtë? Çfarë thuhet për këtë ngjarje? Çfarë kontributi dhanë lushnjarët në këtë Kongres?…