REFERATET DHE KUMTESAT E MBAJTURA NË KUVEND ME RASTIN E 100 VJETORIT TË KONGRESIT TË LUSHNJES – Akad. Prof. Dr. Apollon BAÇE

LETËR E STUDENTËVE SHQIPTARË TË UNIVERSITETIT TË VJENËS DËRGUAR PRESIDENTIT AMERIKAN WILSON NË 15 DHJETOR 1918 Akad. Prof. Dr. Apollon BAÇE*   PËRMBLEDHJE Pas shpërbërjes së Perandorisë Osmane dhe fitimit të Pavarësisë Kombëtare (28.11.1912), Shqipëria u njoh si shtet i pavarur më 22 janar 1913 (Konferenca e Ambasadorëve në Londër), por gjysma e saj kishte…