REFERATET DHE KUMTESAT E MBAJTURA NË KUVEND ME RASTIN E 100 VJETORIT TË KONGRESIT TË LUSHNJES – Astrit AVDULAJ

TRAKTATI I FSHEHTË I LONDRËS DHE ESAT PASHË TOPTANI Astrit AVDULAJ*   PËRMBLEDHJE Shpallja e pavarësisë së Shqipërisë nga Ismail Qemali ishte shumë e rëndësishme për krijimin e një shteti shqiptar. Ky akt i kryer në kushtet kur si rezultat i Luftërave Ballkanike gati i gjithë territori ishte i pushtuar nga ushtritë e fqinjëve veriorë…